Get our toolbar!

8 Mayıs 2013 Çarşamba

Google'nin Yeni Nesil Gözlüğü Hacklen'di.

Giyilebilir teknoloji ürünlerine ilk adım olan Google Glass, Hacker Jay Freeman tarafından hacklendi.

   Google Glass, geçtiğimiz yıl Haziran ayında gerçekleşen tanıtımından sonra oldukça fazla dikkatleri çekti. Teknik özellikleri sürekli internete sızamaya başlayan bu yeni nesil gözlük, geçtiğimiz günlerde de satışa sunulmaya başlandı. Şuan için sadece Amerika'da 8 bin adet satışa sunulan Google Glass, geliştiriciler için uygun hale getirildi. Kullanıcıların yorumları ile daha sonra tekrar farklı özellikler kazanarak satışa çıkarılacak olan Google Glass, ilgi çeken bir cihaz oldu. Gizlilik haklarını ihlal edebileceği ihtimali ile daha piyasaya sunulmadan önce bile yasaklanan Google Glass, dünya çapında dikkatleri üzerine çeken bir gözlük oldu.



Şimdilik 2 bin adedi dağıtılan ve 1500 Dolar fiyat etiketine sahip olan Google Glass, Hacker Jay Freeman tarafından hacklendi. "Sairuk" adı ile ünlenen Hacker Jay Freeman, Google'un bu yeni nesil gözlüğüne, arkadaşları ile akşam yemeği yediği sırada ulaştığını dile getirdi. Sadece 2 saat içerisinde gözlüğü ele geçiren Hacker Jay Freeman, sözleri ile herkesi şaşırttı. Google Glass'ın Android 4.0.4 işletim sistemine, yemek sırasında 2 saat içerisinde eriştiğini dile getiren ünlü hacker, bunu Twitter hesabından dile getirdi. Google Glass'a erişen ve bunun ekran görüntüsünü de Twitter sayfası üzerinden paylaşan Freeman, bir anda herkesin gözünü üzerine çekti. Google'ın yeni nesil gözlüğüne ulaşımın bu kadar kolay olmuş olması da tahmin edilebileceği gibi herkesi şaşırttı.

   Hacker Jay Freeman, Google Glass'ı iki saat içerisinde hacklediğine dair haberlerle herkesi şaşırttı. Bu konuda telefonla bir röportaj gerçekleştirilen Freeman, " Arkadaşlarımla yemek yerken nasıl çalıştığını öğrendim ve normal telefon ve tabletler gibi erişimi sağladım. İki saat sürdü Google Glass'a erişmek çok basitti", dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder